Thursday, 21 July 2011

♥ ride time ♥

heyy you all , saya nak cita nie time saya ride . hihi . time tu kita orang tak tahu nak pegi mana ? last last dorang cakap nak pegi danau , okay kita pun gerak lah , ape lagy . time ride nak pegi danau . dah lah tengah malam , jalan pun gelap kan . dah lah nak pegi danau jalan macam haram . banyak anjing pulak . first aku jalan depan , konon tak takot lah kan . dorang cakap hati hati , hati hati . aku jalan kat depan sekali . then aku nampak dua ekor anjing kat depan . aku ape lagy patah balik . then dorang cakap kat aku , asal patah balik ? aku cakap lah , ade anjing . aku takot dowh . yang dorang pun tak pecaya , dorang igat aku nampak bende lain . dah lah aku tengah takot dorang boleh pulak cakap macam tu. then , dorang suruh aku jalan jugak . aku pun ride lah . dah sampai kat tengah tu  . dorang boleh pulak buad suare anjing , buad bising lagy tu . yang aku niy diam jew . tadi bukan main lagy bising kan . tengah takot kate kan , ape lagy . mampu diam lah kan . okay dorang buad bising aku diam . last last , dengar bunyi anjing yang sebenar . aku lagy lah takot , jantung aku da berdegup degup . HAHA . takot cgt katekan . time tu aku kat tengah tengah . anjing tu keluar , dengan laju nye . last last kat sebelah aku jew . ape lagy , aku kayuh dengan laju nye . ade lobang pun aku redah , sebab nak jauh kan diri dengan anjing tu punye pasal , last last tiup aku bocor . aku igt ade benda kat tayar aku , aku cakap lah dengan mmbe aku , weyy tgok jap , kat tayar belakang aku ade ape . macam ade benda lah . pastu , mmbe aku cakap , weyy tayar kau bocor dowh . time tu , aku dah tak tahu nak buad ape . aku pun berhenti lah . dorang semua cakap kenape kenape ? haish , tengok lah tayar aku tu . then dorang semua berhenti . nasib baik dorang bawak barang barang semua . ,lepas dah tampal tiub aku tu . time nak pam tu . tak boleh lah pulak . hadoy . dorang cakap bike aku tu kene tunde dulu . aku pun fikir 'aku nak naik dengan sape . pastu mmbe aku eyna dia suruh aku naik dengan dia . aku pun dah nak naik . last last dorang semua cakap , tape lah , kau nak dengan dia . aku cakap dengan sape . dia pun tunjuk . dengan khairul niy ha , kau naik lah dengan dia . ala , dengan laki lah pulak . malu seyh . aku pun naik lah . lepas tu , mulot dorang dah lah , tak boleh senyap . cakap sweet lah , ape lah . hadoy , dalam hati aku , bila lah nak sampai petronas niy . haha , sebab kecian pulak dengan si khairul niy . aku duduk kat sit , yang dia tak duduk , HAHA . aku dah ckap dengan dia . kau nak duduk tak . dia cakap tak ape lah . aku pun ape lagy . duduk jela . haha . btw thanks taw khairul .. haha .


   okay , nie time ride dekat dataran . firstly kita orang dekat titi . then lepak kat kedai mamam cafe . masti korang tahu kan dekat mane . hee . time kat kedai tu , kita orang tak tahu da nak pegi mane . sebab sunua tempat bosan . so fikir punye fikir . dataran jugak kita orang pilih . tak tahu lah kenape , hati niy nak pegi dataran , padahal tempat tu bosan kan . okay , kita orang ride pegi dataran . da sampai dataran tu . ade pakcik nak take picture . so kita orang senyum lah ape lagy . makin lame , makin ramai orang take picture kita orang , lame lah jugak kita orang kat situ . aku pun da penad da niy nak senyum . kita orang tnye lah , abang abang biy dari mane ? abang tu punye tipu kita orang , dia dari mane tah . last last dorang semua tu polis ., HAHA . punye lah klakar . sampai sekarang kita orang fikir , kenape dorang semua nak take picture kita orang bnyak bnyak niy ? dia nak buad ape ha ? okay , lupe kan . asal kan picture semua lawa lawa saya tgok , ecehh , perasan jap . so , kita orang tnye lah facebook abang ape ? sebab nak amek picture punye pasal kan . HAHA . pastu , aku pun amek lah . ade sorang abang niy , dia cakap aku macam anak cina lah ♥  wahh , rabun kowt abang tu . haha . okay , aku tak sabar nak tgok picture . balik tu aku terus add abang tu , then . dia da ,masuk kan pic , tapi sikit jew . dia kate , dia masuk kan sikit dulu , nanti dia masuk kan semua . okay , aku tak kesah . aku pun say thankyou kat abang tu . :)


korang semua nak tengok gambar tu , tak lawa mane pun , jap ehh :)
ha , niy dia , comel tak , perasan jap . hihi ♥

                                                       
okay lah kawan kawan , sampai sini jew cerita saya , bila bila saya cerita lagy ehh , okay ♥ byebye . btw thanks for read ♥